BLOG
Yayın Tarihi : 11.03.2023 22:47 | Güncellenme Tarihi : 03.11.2023 11:21 | Prospektüler
Caniverm tablet Nedir? Nasıl Kullanılır? Nerede Satılır?

Caniverm 175mg Oral Tablet

İçerisindeki etken madde Fenbendazolumdur ve 37.5 mg olarak ilacın içerisinde bulunmaktadır. İlacın rengi pembedir ve tablet halindedir. Ağız yolundan alınan oral bir tablettir. Fendendazole etken maddesi benzimidazoller grubu içerisinde yer almaktadır. Kanlıkurt ya da tenyalara karşı antiparaziter olarak kullanılmaktadır.

 

Caniverm 175mg Oral Tabletin Kullanım Amacı

Genel olarak kedi ve köpeklerin tedavisinde kullanılmaktadır. Askarit tenyaların yol açabileceği, yuvarlak kurtların ve parazitlerin oluşturabileceği hastalıkların tedavisinde Caniverm tablet kullanılmaktadır.

 

Kullanım Şekli ve Dozu

Tenyalarla ve parazitlerin yol açtığı hastalıklarda kullanıldığı için yaklaşık olarak 3 aylık aralıklarla ve düzenli bir şekilde Caniverm tablet hayvana verilmelidir. Tablet oral (ağız) yoluyla verilmelidir. Dozlar tek bir uygulama şeklinde verilmelidir.

Dozu: 0.5- 2 kg arasındaki ağılığa sahip olan hayvanlara 1 tablet 0.175gr şeklinde olmalıdır. (ağırlık başına oranı)

2 – 5 kg arasındaki ağırlığa sahip olan hayvanlara ise 2 tablet 0.175gr şeklinde olmalıdır. (ağırlık başına oranı)

Yavru olan hayvanlarda tabletin uygulanmaya başlama süresi hayvan3 haftalıkken olmalı ve yaklaşık olarak 12 haftalık olana kadar düzenli aralıklarla bu uygulama devam etmelidir.

 

Genel Uyarılar

Caniverm oral tabletin kullanımından sonra beklenmeyen ya da bilinmeyen yan etkiler görülmeye başlanırsa acil bir şekilde veteriner hekiminize ulaşın. Bu ilacı veteriner hekiminize sormadan ya da onun kontrolü altında olmadan kullanmayınız. Hamile olan hayvanlarda dozun aşılmadan kullanımına dikkat edilmelidir.

 

Doz Aşımı Belirtileri

İlacın kullanımında dikkat edilmesi gereken nokta hamile olan hayvanlarda belirtilen dozun kesinlikle aşılmamasıdır. Aksi halde istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Genel olarak kullanımın da ise bu ilacın tolerans aralığının geniş olması sebebiyle diğer hayvanlarda pek bir yan etki yaratmamaktadır.

 

Oluşabilecek İstenmeyen Yan Etkiler

Canivermin parazitleri ve tenyaları öldürücü etkisi olduğundan dolayı ilaç kullanımından sonra hayvanda bazı yan etkiler görülebilir. Parazitlerin protein salgılamasından sonra hayvanda ateş, kusma, ürtiker ve cıvık dışkı yapması gibi durumlar görülebilmektedir.

 

Caniverm 175mg Oral Tablet Raf Ömrü

Caniverm tabletin raf ömrü üretim yılından itibaren 2 yıl kadar bir süredir. İlacı nemden uzak, kuru ve karanlık bir yerde saklayınız.

 

Caniverm 175mg Oral Tablet

Caniverm 175mg Oral Tablet karton kutular içerisinde satışı yapılmaktadır. 2 tablet / 6 tablet ve 100 tablet şeklinde farklı seçeneklerde satışı yapılmaktadır.

 

* Yukarıdaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. İlaç satışımız bulunmamaktadır. Web sitemizde yer alan hiçbir bilgi bir "veteriner hekim'in" görüşü kadar değerli değildir. Hayvanınızın sağlığı ile ilgili tüm konularda veteriner hekiminize danışmanızı ve veteriner hekim bilgisi dahilinde olmadan ilacı kullanmamanızı öneriyoruz.

Sitemizde hiç bir aşı, ilaç veya reçeteli ürün satışı yapılmamaktadır,

Blogtaki yazılar yalnızca bilgilendirme amaçlıdır!

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2024 patitepe.com - Tüm hakları saklıdır.

Kredi kartı bilgileriniz 256bit SSL sertifikası ile korunmaktadır.

Ödeme Sistemleri
Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et