BLOG
18.11.2023 02:47 | Kediler

Kedileri sevdiğinizi , sevmeseniz bile sevmek zorunda olduğunuzu bildiğinizi varsayıyoruz Tabi sevgide kuru kuruya olmasa iyi olur diyorsanız haydi buyrun gelin kedilerin bizlere ve dünyamıza neler kattıklarını bir ele alalım..

 

18.11.2023 02:07 | Kediler

FIP, kedi coronavirüsünün neden olduğu viral bir hastalıktır. Coronavirüsün birçok suşu sindirim sisteminde bulunmaktadır. Bunlar hastalığa neden olmayan apatojen suşlardır ve feline enterik coronavirüsü (FeCV) olarak adlandırılır. FeCV ile enfekte kediler genellikle hastalık belirtisi göstermezken, bazen kendiliğinden iyileşen ishal veya üst solunum yolu hastalığına neden olur. FeCV ile enfekte kedilerin yaklaşık 10’unda virüsün bir veya daha fazla mutasyonu sonucu beyaz kan hücrelerini (lökosit) enfekte etme kabiliyetini kazanarak kedilerin bütün vücuduna yayılmasına neden olur. Bu durum şekillendiğinde virüse Feline Enfeksiyöz Peritonitisi (FIP) virüs adı verilir. FIP'e karşı özellikle enfekte hücrelerin bulunduğu dokulardaki damarların etrafında ve karın boşluğu, böbrek veya beyinde şiddetli yangısal yanıt şekillenir. Bu yanıt immun sistem ile FIP’e neden olan virüs arasındaki etkileşimdir. FIP şekillendikten sonra hastalık tedavi edilmez ise ilerler ve genelde ölümcül olarak seyreder. Tedavi de ise son yıllarda başarı sağlayan ilaçlar bulunmuş olsa da bu ilaçlar bakanlıklar tarafından onaylı değildir. Şu ana kadar Feline coronavirüsün insanlara geçtiğine dair bir veri bulunmamaktadır.

03.11.2023 11:21 | Kediler

Yavru Köpek Bakımı Nasıl Olmalı?
2 yaşının altında, özellikle 1 aya kadar olan yavru köpekler için bakım çok daha hassastır. Örneğin bu yavru köpeklerin ilk 2 ay anne sütü ile beslenmesi, kardeşleri ile uyuması ve onlarla zaman geçirmesi önemlidir. Ancak köpek, annesinden ayrı kalmışsa bakımını sizin yapmanız gerekir. Bu bakımları şöyle açıklayalım:
Beslenme: 1 aydan küçük yavru köpekleri günde en az 5-6 öğün düzenli olarak sıvı mamayla beslemeniz gerekir. Bunun için başlangıç köpek maması ile anne sütünün eş değeri olan tozları karıştırın ve kuru mamanın yumuşamasını bekleyin. Böylece yavru köpek dostunuz mamayı çiğneyebilir ve sindirebilir. Bu süt tozlarını internetten veya pet shop’lardan satın alabilirsiniz.

13.03.2023 11:55 | Prospektüler

Theranekron 

Sığır, at, koyun, keçi, domuz, köpek ve kedilerde kullanılan homeopatik bir üründür. Hayvanlarda tümör,çıban,ülser gibi durumlarda veteriner hekim tarafından tavsiye edilerek uygulanabilir. Sadece veteriner hekim reçetesiyle ve tavsiyesiyle veteriner klinik, poliklinik ve hastanelerinde satışı yapılır.

 

11.03.2023 22:47 | Prospektüler

Caniverm Tablet

Kedi ve köpeklerde antihelmentik olarak kullanılan bir iç parazit ilacıdır. Veteriner kliniklerinde hekim reçetesi ile uygulanan bir ilaçtır. 

Sadece hayvan sağlığında kullanılır!!!

11.03.2023 22:40 | Prospektüler

Zylexis

Veteriner İmmünomodülatör

Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır Ve Reçete İle Veteriner Kliniklerinde Satılarak Uygulanır!!!

Zylexis kedi, köpek, at, büyükbaş hayvanlar ve domuzlarda spesifik olmayan bağışıklık sistemini uyararak enfeksiyon ve/veya stres kaynaklı hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. Spesifik olmayan bağışıklık mekanizmalarının (doğuştan bağışıklık sistemi) stimülasyonu ile enfeksiyon ve/veya stres kaynaklı hastalıkların önlenmesi ve tedavisine yardımcı olur. Şimdi ilacın içeriğine göz atalım.

Copyright 2024 patitepe.com - Tüm hakları saklıdır.

Kredi kartı bilgileriniz 256bit SSL sertifikası ile korunmaktadır.

Ödeme Sistemleri
Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et