BLOG
Yayın Tarihi : 18.11.2023 02:47 | Güncellenme Tarihi : 18.11.2023 02:49 | Kediler
Bir Kedi Sahibi Olmanın Bilimsel Olarak Kanıtlanmış Süper Ötesi Faydaları

1- Kediler Antidepresandır,

Sevgilinizden ayrıldınız, bir yakınınızı kaybettiniz, işte sorun yaşadınız, yan yattınız çamura battınız, akşam evde kucağınıza gelip sakince gırlayan kediniz vereceği huzur çoğu antideprasandan daha etkilidir.

2- Kedi Ebeveynleri Yaşlanmaz.

Evet yapılan bir araştırmaya göre kedi ebeveynleri, hayvan beslemeyen insanlara oranla hatta köpek besleyenlere oranla bile daha az stres yaşadıkları için yaş alsalarda yaşlanmaları gecikir. Araştırmada ki bir detay ise baya ilginç olsada kedi ebeveynlerinin kalp krizi ihtimalinin 30 daha az olduğu söylenmiş. Vallaha araştıranların yalancısıyız :)

3- Aşk Hayatınızın İlacı da Kedi ! 

Konu nasıl buraya geliyor bilmiyoruz ama İngiltere de hangi grup olduğunu bilmediğimiz 'bir grup biliminsanının' yaptığı araştırmaya göre flört aşamasında insanların kedi ebeveynlerine olan ilgisinin 82 oranla olumlu sonuçlandığını ve bu insanların güvenilir insanlar olarak görüldüğünü belirtmişler. Şansınızı denemek :)

4- Kedi İle Bir Çocuk Büyütüyorsanız Müjde!!! Alerji İlacı Kullanmayacak!

2002 yılında yürütülen bir araştırma, kedi sahipliğinin alerjilere karşı faydalı olabileceğini gösteren ilk çalışmalardan biriydi. Araştırmaya göre, birden fazla kedi bulunan evlerde yaşayan bir yaşının altındaki bebeklerin 6 ve 7 yaşlarına geldiğinde alerjiye yakalanma sıklığı, kedi sahibi olmayan ailelere göre yüzde 66 daha az. Test edilen alerjiler arasında kedi, evcil hayvan alerjileri, toz alerjisi, çimen alerjisi gibi yaygın görülen alerji çeşitleri yer alıyor.

Klinik ve Deneysel Alerjiler Dergisi'nde yayımlanan bir diğer araştırma da benzer şekilde, hayatının ilk yıllarında kedi ile birlikte yaşayan gençlerin ileride evcil hayvan alerjisine yakalanma ihtimali azalıyor.

5- Uyku Sorununuzu Çözmek İçin Evde Oda Oda Dolaşmaya Son!!!

Uyku sağlığı uzmanları tarafından 2015 yılında yapılan bir araştırma, kedilerin uyku problemlerini gidermeye yardımcı olduğunu öne sürüyor.

Evcil hayvan besleyen 74 kişiye uyku alışkanlıkları ve evcil hayvanlarının yatak odalarında bulunmasının kendilerini nasıl etkilediği soruldu.

Bu insanların yüzde 56'sı hayvanlarının yatak odasında bulunmasına izin verdiğini söyledi. Araştırmada yer alan insanların yüzde 20'si hayvanların uykularını böldüğünü ifade ederken yüzde 41'i evcil hayvanlarının kendilerini rahatsız etmediğini aksine uyurken yatak odasında oldukları takdirde uyku kalitelerinin artırdığını belirtti.

 

 

Kedilerin yararlarını yazmaya devam etmeyi çok isterdik ancak sadece okuyup geçmenizi ve bu durumu blogta bırakmanızı istemiyoruz. Sizler de kedilerin faydalarını merak ediyorsanız bir zahmet hemen bir kedi sahiplenin ....

Copyright 2024 patitepe.com - Tüm hakları saklıdır.

Kredi kartı bilgileriniz 256bit SSL sertifikası ile korunmaktadır.

Ödeme Sistemleri
Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et