BLOG
Yayın Tarihi : 03.11.2023 11:21 | Güncellenme Tarihi : 03.11.2023 11:22 | Kediler
Yavru Köpek Bakımı Nasıl Olur?

Gezdirme: Günlük rutin geziler hem enerjilerini atmaları hem de tuvalet ihtiyaçlarını giderebilmeleri için köpeklerin temel ihtiyaçlarının başında gelir. Ancak bu durumun yavru köpekler için farklı olduğunu söyleyebiliriz. Yavru köpeklerin dışarıda yetişkin köpekler gibi gezinti yapabilmesi için bebeklik dönemi aşılarının tamamlanmış olması önemlidir. Bu nedenle sahiplendiğiniz patili dostunuzu yaklaşık 16 hafta dışarıda gezdirmemeli, mümkün olduğunda ev içerisinde enerjisini atmasına yardımcı olmalısınız. Bu noktada köpekler için özel üretilen oyuncaklar en büyük yardımcınız olacaktır!
Oyun oynama: 2. ve 3. haftalardan sonra yavru köpeklerde oyun oynama gibi bazı sosyal davranışlar gelişmeye başlar. Bu dönemlerde oynadıkları oyunlar onların kas ve kemik gelişimi için oldukça önemlidir. Yavru köpekler ısırarak, atlayarak ve koşarak oyun oynamayı severler. Ayrıca bu oyunları bir oyuncakla da yapabilirler. Veteriner ya da pet shop’lardan alacağınız peluş oyuncaklar, toplar, özel lastikler patili dostunuzla tut-getir oyunlarını oynamanıza yardımcı olur. Ek olarak bu oyuncaklarla ısırmalı oyunlar da oynayabilirsiniz. Bu sayede hem ısırma ihtiyaçlarını giderebilir hem de yavruluk dönemini daha keyifli geçirebilirler.

Detaylı bilgi için;

Copyright 2024 patitepe.com - Tüm hakları saklıdır.

Kredi kartı bilgileriniz 256bit SSL sertifikası ile korunmaktadır.

Ödeme Sistemleri
Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et